Belge Sorgulama

HESAP NO : 0258 – 16000007
IBAN NO : TR50 0001 2009 2580 0016 0000 07

Vizyonumuz

Mengen Aşçılık ve Turizm Derneği, Türkiye Aşçılar Federasyon’u kurucu üyesi ve mesleğe yönelik, yeni lezzetleri ve uygulamalarını desteklemek ve geliştirmek amacıyla aktivite ve organizasyonlarını gerçekleştiren profesyonel bir dernektir.

Mengen Aşçılık ve Turizm Derneği’nin Vizyon ve Amaçları Nelerdir?
* Türk mutfağını ve yemek kültürünü Osmanlı mutfağından günümüze tanıtıcı ve zenginleştirici çalışmalar yapmaktır.
* Sağlıklı beslenme konusunda toplumu ve yöre halkını bilinçlendirmek. Bu konuda çalışmalar yapanlara da destek vermek.
* Meslek içi eğitim faaliyetlerinde bulunarak üyelerimizin bilgi, görgü ve tecrübelerini artırmak.
* Aşçılarımızı uluslararası aşçılar statüsüne kavuşturmak için çalışmalar yapmak ve Türk mutfağının gelişimine katkıda bulunmak.
* Amacına uygun olarak eğitim programları hazırlamak.
* Türk mutfağına bir vizyon misyon katmak, bu yönde girişimlerde bulunmak.
* Bireylerin bilgi ve becerilerinin artırılması,
* Hayat boyu eğitim, mesleki tecrübe ve yeterliliklerin kalitesinin artırılması, ülkeler arası aşçılığın teknolojik ve kurumsal değişikliklerini bütünleştirilmesi amacıyla çalışmalar yapmak.
* Mesleki eğitim kurumları ile işletmeler arasındaki işbirliğinin geliştirilmesini sağlamak.
* İstihdam imkânlarının artırılmasını sağlamak.
* Gençler arasında sürekli mesleki eğitim ve hayat boyu öğrenme isteğinin güçlendirilmesi, günümüzün en önemli meslek gruplarından biri olan aşçılık mesleğine hazırlanma ve teknolojik değişimlere uyumun teşvik edilmesini sağlamak.
* Özellikle gençler için temel mesleki eğitimin desteklenmesi ve teşvik edilmesini sağlamak.

Sponsorlarımız