Belge Sorgulama

HESAP NO : 0258 – 16000007
IBAN NO : TR50 0001 2009 2580 0016 0000 07

30. Mengen Uluslararası Aşçılık ve Turizm Festivali Yarışma Davetiyesi

Mengen Aşçılık ve Turizm Derneği önderliğinde Türkiye Aşçılar Federasyonu ve Mengen Belediyesi Destekleri ile Gerçekleştirilecek Olan 30. Mengen Uluslararası Aşçılık Ve Turizm Festivali’nin Aşçılar Yarışması.

Kategorilerimiz;

• Yılın Altın Şefi
  • Üniversiteler Arası En İyi Et Yemeği, En İyi Balık Yemeği,En İyi Tavuk Yemeği
  • Turizm Otelcilik Okulları Arası En İyi Et Yemeği, En İyi Balık Yemeği,En İyi Tavuk Yemeği

Tarih: 27-28 Eylül 2014

Yer: MENGEN

Katılım Davetiyesi

Katılımcılar ekte bulunan ‘yarışma katılım formunu’ eksiksiz ve tam olarak doldurmalıdır. Hazırlanan formların 15/09/2014 tarihine kadar Mengen Aşçılık Ve Turizm Derneği Gençlik Kolları Başkanı ENGİN KALAYCI’ya iletilmesini rica ederiz.

İrtibat Tel : 0 (553) 306 06 76

E-mail:        engin_524_67@hotmail.com

Başvuru Tarihleri :

25 Ağustos 2014/ 15 Eylül 2014 tarihleri arasıdır. Bilgilerinize.

Katılım Payı

Yarışmaya  müracaatları ile   yarışmacılarımız 25 Ağustos2014 tarihinden itibaren Katılım payı  ödemelerini  Mengen Aşçılık Ve Turizm Derneği hesabına yatıracak olup her kategori başvuru ücreti25.00TL‘dir.Yarışma  günü başvurularda organizasyon  komitesine  katılım payı banka dekontlarını ibraz edeceklerdir.

Mengen Aşçılık Ve Turizm Derneği  Hesap  Numarası

T.C. Halk Bankası    :  Mengen şubesi
Hesap Adı               : Mengen Aşçılık Ve Turizm Derneği
Hesap ve Şube No   :
0258 – 16000007
Hesap İban No        :
TR50 0001 2009 2580 0016 0000 07

İrtibat:

Adres     :  ATATÜRK Cad. Belediyeİşhanı No 10/8 Mengen / BOLU

Telefax :0374 356 17 08

www.mengenascilikveturizmdernegi.com

Yarışmacıların Sakınması Gereken Konular
Yenmez materyal kullanımı
Maydanoz ve su teresi ile dekorasyon
Servis tabaklarının aşırı dolu olması
Daha önceki sunumun, jüriye tekrar sunumu

Aşağıdaki Noktalara Dikkat Ediniz!
Tamamıyla orijinal ve yeni fikirler
Garnitür ile süsleme
Kullanışlı porsiyon büyüklükleri
Sunumun görünüşünün bozulmadan korunması
Düzgün renk, kıvam ve lezzet kombinasyonu
Doğal lezzet görünümlü bir sunum
Taze malzemelerin kullanılması
Yemeğin servis tabağının kenarında sunumu
Pişirme yöntemlerinin tekrar tekrar gösterimi
Aşırı yiyecek renklerinin kullanımı
Plastik süs ve çiçek kullanımı

Profesyonel Dürüstlük

Jüriyi, çalışmaların yardımsız olarak gerçekleştirildiği ve adil rekabet ruhu içersinde tamamlandığı konusunda ikna etmek katılımcıların sorumluluğundadır.

GetirilenMalzemelerinGüvenliği

Yarışmacılarınyanlarındagetirmişolduğuekipmanlar, tabaklar vs. güvenliğiiçintümönlemleralınmakla beraber, her malzemekişilerinkendisorumluluğundadır.Malzemelerin kaybolmasında veyahasargörmesindenötürüyarışmakomitesiherhangibirsorumluluk kabul etmemektedir.

Jüri Değerlendirmesi
Jüri değerlendirmeleri yarışmalar ile ilgili bilgilerin ekindedir.

Sonuçların Açıklanması
Sonuçlar  aynı  gün akşam Konser Platformunda Ödül Töreni Programı Çerçevesinde açıklanacaktır.

Yarışmacı Üniformaları
Her katılımcı yarışmalara kendi üniformaları ile iştirak edecektir.

Menü Reçetelendirme
Katılımcılar yarışacakları menülerin reçetelerini logosuz ve isim yer almayan kağıda yazmaları ve yarışma günü Organizasyon Komitesine teslim etmeleri gerekmektedir.

27 Eylül 2014 YARIŞMALARI

1.YARIŞMA

Yarışmanın Adı : YILIN ALTIN ŞEFİ
Yarışmanın Tarihi : 27 Eylül 2014
Yarışma Saati : 12:30

Bu yarışmanın katılım bedeli her birey için 25 TL’dir.

Bu Yarışmada Yarışmacıların Et Temalı Bir Ana Yemek Sunmaları Gerekmektedir.Her ekip malzemelerini ve ekipmanlarını kendileri  getireceklerdir.

Bu Yarışmaya Bireysel Katılım Kabul Edilecek Olup. Her Bir Yarışmacı 45dk’lıkSürede Biri Jüriye Diğeri Teşhire Olmak Üzere İki Tabak Hazırlayacaktır. Turnike Sistemi Uygulanan Bu Yarışmada Yarışmacılar Kullandıkları İstasyonu Bir Sonraki Yarışmacıya Düzgün Ve Temiz Şekilde Bırakacaklardır. Yarışmacıların Yapacakları Yemekte Her Türlü Malzemeyi Çiğ Ve Temizlenmiş Olarak Kendileri Getirecektir.

Tüm Yarışmacılar Yapacakları Yemeklerin Reçetelerini Logosuz Ve İsimsiz Bir Kağıda Yazarak Organizasyon Sekreterliğine Teslim Edeceklerdir. Yarışmacılar Yarışmaya Kendi Üniformaları İle Katılacak Olup, Sunum Tabakları Ve Ekipmanlarını Kendileri Getirecektir. Yarışmacıların Yarışma Günü 08.30’de Kayıt Kabul Masasında Olmaları Gerekmektedir.

Not: Bu kategoriye özel 1.2.ve 3. seçilecektir.

2 .YARIŞMA

Yarışmanın Adı : ÜNİVERSİTELERARASI EN İYİ ET YEMEĞİ
Yarışma Saati : 09:30

3 .YARIŞMA

Yarışmanın Adı : ÜNİVERSİTELERARASI EN İYİ TAVUK YEMEĞİ
Yarışma Saati : 10:30

Bu yarışmanın katılım bedeli her birey için 25 TL dir

Bu Yarışmada Yarışmacıların Tavuk Temalı Bir Ana Yemek Sunmaları Gerekmektedir.Her ekip malzemelerini ve ekipmanlarını kendileri  getireceklerdir.

4 .YARIŞMA

Yarışmanın Adı : ÜNİVERSİTELERARASI EN İYİ BALIK YEMEĞİ
Yarışma Saati : 11:30

Bu yarışmanın katılım bedeli her birey için 25 TL dir

Bu Yarışmada Yarışmacıların BALIK Temalı Bir Ana Yemek Sunmaları Gerekmektedir.Her ekip malzemelerini ve ekipmanlarını kendileri  getireceklerdir.

5 .YARIŞMA

Yarışmanın Adı : TURİZM OTELCİLİK OKULLARI ARASI EN İYİ ET YEMEĞİ
Yarışma Saati : 13:30

6 .YARIŞMA